Дієта на тиждень: схуднути без шкоди здоров’ю

Схуднути за тиждень – це мрія багатьох охочих упорядкувати фігуру. Одні хочуть просто скинути кілька зайвих кілограмів, інші бажають виглядати ідеально на важливому заході. Незважаючи на те, що щодо швидкоплинного схуднення ведеться багато суперечок, воно цілком реальне. Важливо лише ставити перед собою реальні цілі. Відразу можна відзначити, що за тиждень скинути вагу, яка накопичувалася місяцями, неможливо в принципі. Навіть якщо повністю відмовитися від їжі, позбутися в кращому випадку від 7 до 9 кг, залежно від індивідуальних особливостей організму. Але що більше кілограмів піде, то швидше вони повернуться, тому худнути треба з розумом, не завдаючи шкоди своєму здоров’ю.

Короткострокові розвантажувальні дієти ґрунтуються на різкому скороченні калорій. Перевага тижневої дієти в тому, що за цей порівняно невеликий період організм не встигає відчути різкого обмеження поживних речовин. Переноситься вона також набагато легше, ніж будь-які тривалі обмеження.

Існує безліч систем живлення, що дозволяють схуднути за 7 днів. Влітку можна скуштувати кавунову дієту, коли за день з’їдається лише кілька кілограмів м’якоті кавуна. З обережністю потрібно підходити до цієї схеми харчування тим, хто має каміння в нирках. В іншому вона не має протипоказань.

Взимку може використовуватися дієта на тиждень, під час якого день на мінеральній воді змінюється білковим днем, коли дозволено вживати відварене куряче м’ясо без солі. Це один із варіантів кремлівської дієти, обмежений не лише за калорійністю, а й за мінеральним складом, тому зловживати нею не варто.

Не менш популярна дієта кефіру, за якою до літра кефіру щодня додаються щодня різні продукти: відварена картопля, сир, яблука. Кількість продуктів невелика, тому дієту супроводжує почуття голоду, що є її головним недоліком.

Всі ці дієти обіцяють схуднення щонайменше на три, а то й п’ять кілограмів. Так що знайти найбільш відповідну систему харчування, що подобається за смаковими даними, цілком можливо.

Важливо не лише позбутися ненависних кілограмів, а й зберегти отриманий результат. Для цього необхідно або продовжити збалансоване харчування після закінчення дієти, або збільшити фізичні навантаження.