У чому користь дієти на кефірі

Учені ще не вивели ідеальну дієту для всіх. Режим харчування, який підходить одній жінці, може не принести жодної користі іншій. А часто дієта здатна нашкодити здоров’ю та уповільнити обмін речовин. Краще худнути за допомогою звичних та корисних продуктів, таких як кефір, наприклад. Кефір – дивовижний чудодійний засіб, здатний допомогти скинути зайву вагу. Дієта на цьому кисломолочному продукті не вимагає жорсткого обмеження в їжі та здатна оздоровити шлунково-кишковий тракт людини. Кефір покращує обмін речовин, виводить шлаки і сприяє більш швидкому звиканню до здорового їжа.

У цьому продукті міститься мало вуглеводів, а жири чудово засвоюються. Якщо кефір пити у достатній кількості, з організму виводиться зайва рідина та сіль, що викликає набряклість. Молочнокислі бактерії покращують мікрофлору кишечника, лікують запори та поступово ведуть людину до ідеальної ваги.

У процесі сквашування в кефірі накопичуються вітаміни, ферменти, антибактеріальні речовини. Але є і допустимий максимум споживання цього товару. Півтора літра кефіру за добу – це норма для здорової людини. Не можна вживати багато кисломолочних продуктів людям із гастритом та підвищеною кислотністю.

Якщо ви обрали найжорсткішу дієту кефіру, не застосовуйте її довше трьох днів. Без додаткового живлення потрібно поділити півтора літра продукту на шість рівних частин, їх потрібно випити через однакові проміжки. Таким чином можна втратити 3-4 кілограми за три дні.

Більш щадна дієта  – це поєднання кефіру з іншими продуктами (з курячим філе, яйцями, фруктами, овочами, зерновим хлібом). Такий раціон можна застосовувати протягом чотирьох днів. Якщо до цього додати 200 г нежирного м’яса, можна протриматися п’ять днів.

Щоб швидко скинути вагу до якоїсь події, спробуйте дієту кефіру. Добова норма нежирного сиру – 250-300 грамів, а кефіру – 750 мілілітрів. Один раз на сезон можна «посидіти» на такій дієті цілий тиждень. Щодня рекомендується випивати півтора літри кисломолочного продукту та з’їдати додатково один продукт зі списку. Ось він: 5 варених або запечених у мундирі середніх картоплин, 100 г курячого філе, 100 г яловичини, фрукти та овочі, 150 г білої риби. Два дні на тиждень можна вживати лише кефір.