Як діє дієта “Дренаж”

Високоефективною дієтою з погляду втрати ваги, мобілізації сил організму та покращення роботи лімфатичної системи є дієта «Дренаж» або, як її ще називають, детоксикаційна дієта. Усього за тиждень дренажна дієта дає можливість втратити у вазі до чотирьох кілограмів.

Втрата ваги при «Дренаж» дієті відбувається в основному за рахунок рідини, яка перестає накопичуватися в різних тканинах у вигляді набряків. Однак найбільшою помилкою для тих, хто практикує цю дієту, буде обмеження кількості води, що споживається. Воду пити потрібно у великих кількостях. Її необхідно пити стільки, скільки хочеться. Однак не замінюйте чисту негазовану воду іншими напоями. Виняток становить лише зелений чай без цукру, який ви можете пити без обмежень. Крім того, в чаї міститься тіамін – природний активатор обмінних процесів.

Вода сприятиме виведенню токсинів і продуктів розпаду з організму. Втрата рідини при дренажній дієті відбувається за рахунок виключення з раціону харчування кухонної солі (хлориду натрію), яка сприяє затримці рідини. Якщо ви не звикли до несолоної їжі, ви можете спробувати «обдурити» смакові відчуття, використовуючи несолоний соєвий соус, пряні трави з порубаним часником або бальзамічний оцет.

Починати дієту «Дренаж» краще на початку менструального циклу, так як у другій половині циклу йде фізіологічна затримка води в організмі дієта не дасть необхідного результату. Крім обмеження надходження солі необхідно дотримуватись принципів здорового правильного харчування. Намагайтеся їсти не менше п’яти разів на день невеликими порціями. Ваша порція має бути не більше кулака. Ніколи не пропускайте сніданок, оскільки він активує процеси обміну речовин та сприяє виділенню енергії, необхідної для бадьорості та активності протягом дня. Не пийте багато води при їді. Воду можна пити за півгодини до та після їжі.

Найкраще дні дієти планувати на відпустку, тому що при обмеженому надходженні в організм калорій ви можете відчувати слабкість, стомлюваність і головний біль. Не катуйте себе виснажливими фізичними тренуваннями. Більше гуляйте, ходіть пішки, поплавайте у басейні, відвідайте сауну, прийміть контрастний душ. Але в жодному разі не відлежуйтесь на дивані.

У харчуванні основний акцент робіть на овочі. Це можуть бути огірки, томати, кабачки, салатне листя та капуста. Остання має негативну калорійність, оскільки її перетравлення витрачається більше енергії, ніж у ній міститься. В обід можете дозволити собі невеликий шматочок вареної курячої грудки. На другий сніданок та полудень їжте фрукти. Побалуйте себе грейпфрутом, ківі чи грушею. Допустимо знежирений сир. Протягом семиденного циклу дієти обов’язково зробіть розвантажувальний день, коли ви п’єте тільки кефір. У жодному разі не їжте після шостої години вечора. Якщо терпіти зовсім неможливо, то випийте не більше склянки знежиреного кефіру.